header-over

Volleybalclub Geertruidenberg is al meer als 40 jaar een begrip in Geertruidenberg. Het is de enige volleybalvereniging in de gemeente Geertruidenberg. We hebben ongeveer 30 leden verdeeld over 2 heren teams en 2 dames teams. Alle teams trainen op maandagavond in de sporthal Dongemond in Raamsdonksveer. Alle teams spelen competitie bij de ORV Breda.

VCG

VCG, Volleybalclub Geertruidenberg is op gericht in 1977. Momenteel heeft de vereniging 2 dames teams en 2 herenteams. De dames en heren teams komen uit in de ORV competitie in verschillende klassen.

VCG is een leuke actieve vereniging met veel contact tussen de verschillende teams. Door de gezamenlijke trainingsavond is er de mogelijkheid tot samen trainen en veel oefen partijtjes voor het seizoen begint. Daarnaast zijn elk seizoen een aantal onderlinge toernooien waar de leden gemixt spelen. Dit staat garant voor veel gezelligheid, sportiveit en natuurlijk is er altijd tijd voor een gezellige afterborrel.


image-2

ORV

Het Onafhankelijk Recreatief Volleybal (ORV) Breda is een officiële vereniging opgericht in 1972. De vereniging heeft tot doel alle belangstellenden, zowel individueel als in teamverband, de gelegenheid te geven recreatief volleybal te spelen in competitieverband. Dit doel probeert de ORV te bereiken door het organiseren van een jaarlijkse competitie tussen teams die volkomen willekeurig ooit gevormd zijn. Dat klinkt natuurlijk tegenstrijdig; competitie en recreatief; maar de competitie heeft uitsluitend tot doel de sport te (doen) bedrijven, om de sport: een van de weinige moderne competities waarbij het spel belangrijker is dan de knikkers, en waar meedoen belangrijker is dan winnen!

De competitie is gestart als mixed competitie. Vanaf het seizoen 2010-2011 heeft de ORV ook een aparte damescompetitie. Het gebied waarin de verenigingen die deelnemen in de ORV competitie,  is circa 25 km hemelsbreed vanaf de Grote Kerk van Breda. De wedstrijden worden gespeeld op doordeweekse avonden.

Vanaf het begin heeft het ORV een gestage groei van leden gehad: momenteel spelen er 96 teams, dus ongeveer 600 leden, in de competitie. Alle werkzaamheden voor het ORV worden door vrijwilligers verricht, al sinds de oprichting!

Meer informatie? kijk op http://orvbreda.nl/


image-1


Meer informatie.

Wil je meer weten over de organisatie van VCG, of wil je een keer meedoen met een training? Klik dan op de afbeeldingen aan de rechterkant. Heb je andere vragen en/of opmerkingen, stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

button-organisatie button-meedoen button-inschrijven