Selecteer een pagina

Volleybalclub Geertruidenberg is al meer dan 40 jaar een begrip in Geertruidenberg. Het is de enige volleybalvereniging in de gemeente Geertruidenberg. We hebben ongeveer 30 leden verdeeld over 2 herenteams en 2 damesteams. Alle teams trainen op maandagavond in de sporthal Dongemond in Raamsdonksveer. Alle teams spelen competitie bij de ORV Breda.

VCG

VCG, Volleybalclub Geertruidenberg is op gericht in 1977. Momenteel heeft de vereniging 2 dames teams en 2 herenteams. De dames en heren teams komen uit in de ORV competitie in verschillende klassen.

VCG is een leuke actieve vereniging met veel contact tussen de verschillende teams. Door de gezamenlijke trainingsavond is er de mogelijkheid tot samen trainen en veel oefen partijtjes voor het seizoen begint. Daarnaast zijn elk seizoen een aantal onderlinge toernooien waar de leden gemixt spelen. Dit staat garant voor veel gezelligheid, sportiveit en natuurlijk is er altijd tijd voor een gezellige afterborrel.

ORV

Het Onafhankelijk Recreatief Volleybal (ORV) Breda is een officiële vereniging opgericht in 1972. De vereniging heeft tot doel alle belangstellenden, zowel individueel als in teamverband, de gelegenheid te geven recreatief volleybal te spelen in competitieverband. Dit doel probeert de ORV te bereiken door het organiseren van een jaarlijkse competitie tussen teams die volkomen willekeurig ooit gevormd zijn. Dat klinkt natuurlijk tegenstrijdig; competitie en recreatief; maar de competitie heeft uitsluitend tot doel de sport te (doen) bedrijven, om de sport: een van de weinige moderne competities waarbij het spel belangrijker is dan de knikkers, en waar meedoen belangrijker is dan winnen!

De competitie is gestart als mixed competitie. Vanaf het seizoen 2010-2011 heeft de ORV ook een aparte damescompetitie. Het gebied waarin de verenigingen die deelnemen in de ORV competitie,  is circa 25 km hemelsbreed vanaf de Grote Kerk van Breda. De wedstrijden worden gespeeld op doordeweekse avonden.

Vanaf het begin heeft het ORV een gestage groei van leden gehad: momenteel spelen er 96 teams, dus ongeveer 600 leden, in de competitie. Alle werkzaamheden voor het ORV worden door vrijwilligers verricht, al sinds de oprichting!

Meer informatie? kijk op http://orvbreda.nl/

Bestuur

Het bestuur van VCG bestaat uit 3 actieve vrijwilligers die de dagelijkse gang van zaken voor hun rekening nemen. Elk bestuurslid heeft zijn eigen taken binnen het bestuur. Heb je vragen of opmerking aan het bestuur, aarzel dan niet om een van de bestuursleden aan te spreken in de zaal of een berichtje via de mail te sturen ia het contactformulier.

  • Marco van Meenen: Voorzitter

  • Sander Kooijman: Penningmeester

  • Felice van Zanten: Secretaris, PR en Communicatie

Contributie

index

VCG kent een contributie die in twee halfjaarlijkse perioden is verdeeld. Een periode van september tot januari en een periode van januari tot juli.

De contributie bedraagt per halfjaarlijkse periode:
– Contributie volwassenen: € 100,-
– Contributie jeugd (t/m 17 jaar): € 75,-

Je betaalt de contributie bij aanvang van het seizoen (in september) en bij aanvang van het nieuwe jaar (in januari).

De contributie wordt overgemaakt naar rekening: NL58RABO0366742043 t.n.v. Volleybalclub Geertruidenberg.